Modeme Reset Nasıl Atılır ? 2024 Modeme Reset Atma

Modeme nasıl reset atılır sorusu modeme reset atma işlemi yapmak isteyenlerin sıklıkla sorduğu sorulardandır. Her ne kadar zor gibi görünse de makalemizi okuyarak bunu çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz.

Modem resetleme işlemi genellikle ayarları sıfırlamak, ön beleği temizlemek ve yavaşlayan interneti tekrar hızlandırmak için yapılan bir yöntemdir. Eğer sizin de modeminizde bu sorunlardan birisi varsa modeminizi resetlemeyi deneyebilirsiniz. Modeme reset nasıl atılır merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Modeme Reset Atma

Modeme reset atma işlemi oldukça kolaydır. Aşağıdaki adımları takip ederek modeminizi resetleyebilirsiniz.

Modeminizn kenarında veya altında zaten reset düğmesi bulunmaktadır. Ancak reset düğmesi bulunmayan durumlarda reset yuvası vardır ve altında RESET şeklinde ibare ile bu yuva belli edilmiştir. Modeminiz ister Türk Telekom, ister Türknet, ister diğer internet servis sağlayıcılarının verdiği modem olsun bu işlemi her modemde uygulayabilirsiniz.

modeme reset atma

modeme reset nasıl atılır

  • Elinize toplu iğne, kürdan, ataç veya başka tür bir ince cisim alın
  • Modeminiz arkasında bulunan reset düğmesine yavaşça bastırın
  • Modem ışıklarınızın tümü yanıp söndüğünde düğmeye basmayı bırakın
  • Resetleme işlemi tamamlanmış olacak

Modeme Reset Atınca Ne Olur ?

Modeme reset atınca modem içerisindeki tüm ayarlar fabrika verilerine geri döndürülmüş olur ve tekrardan kurulum yapmanız gerekir. Eğer modem kurulumu yapmayı bilmiyorsanız resetleme işlemi yapmayınız.

Modeme Reset Atarsak İnternet Gider Mi ?

Evet eğer modem resetleme işlemi yaparsanız içerisindeki wifi isim ve şifreniz dahil ayarlar silineceğinden dolayı internet gider ve tekrardan kurulum yapmanız gerekir. Modem kurulumu yaptıktan sonra dilerseniz yeni wifi simi ve şifresi verebilirsiniz.

Bu yazımızda da sizlere modeme reset atma konusunda bahsettik. Kafanıza takılan soru ve sorunları yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz. Bu yazıyı da sosyal medyada veya bilgilenmesini istediğiniz arkadaşınızla paylaşabilirsiniz.

Modeme Reset Atarsak Ne Olur ?

Modeminize reset atarsanız tüm ayarlar fabrika verilerine sıfırlanır

Resetlenen Modem Nasıl Açılır ?

Modeminizi resetledikten sonra açılma işlemi kendiliğinden olacaktır.

Modeme Reset Attıktan Sonra İnternete Bağlanamıyorum

Modeminize reset attıktan sonra internete bağlanabilmek için tekrardan modem kurulumu yapmanız gerekmektedir.

Yorum yapın