2025’in En İyi Yazıcı Önerileri: Ev ve Ofis İçin Hangi Modeli Almalısınız ?

Yazıcı önerileri arayan ve hangi yazıcıyı alsam diye kararsız kalanlar için ev, ofis, okul, e-ticaret vb kullanımlar için renkli ve siyah beyaz yazıcı önerileri hazırladık

Yazıcı seçmek zor bir iştir. Çünkü piyasada ucuzundan pahalısına, iyisinden kötüsüne bir çok model bulunuyor. Yanlış bir yazıcı seçimi yapmak size hem vakit hem de nakit kaybettirir. Ama endişelenmeyin, bu makalemizde ihtiyaçlarınıza en uygun yazıcıyı bulma konusunda sizlere yardımcı olucaz. Not : Fiyatları güncel ve ucuz halini bulmanız açısında paylaşılmamıştır.

Tonerli, Kartuşlu ve Tanklı Yazıcı Nedir ?

tonerli kartuslu tankli yazici nedir

Önce sizi biraz bilgilendirerek başlayalım. Yazıcı seçimi yapmadan önce nasıl bir yazıcı alacağımıza karar vermek çok önemli. Piyasada 3 farklı yazıcı çeşidi bulunmakta. Bunlar kartuşlu , tonerli ve tanklı yazıcılar.

  • Kartuşlu yazıcı dediğimiz olay yazdırma işlemini içindeki kartuş dediğimiz baskı kafaları sayesinde yapan ve bunların da içerisinde mürekkep olan sistemlerdir.
  • Tonerli yazıcı içerisinde toner dediğimiz ünite sayesinde tozu kağıt üzerine yakarak yazdırma işlemini gerçekleştiren yazıcı türüdür.
  • Tanklı yazıcı da yan tarafında boya tankı bulunan ve mürekkep besleme işiniz buradan yaparak çıktı veren yazıcılardır.

Yazıcı Seçimi Nasıl Yapılır ?

Yazıcı seçimi genelde bütçeye, ihtiyaca ve kullanım amacına göre yapılır. Yani çıktı sayınız çok fazlaya gidip kartuşlu bir yazıcı almak mantıksız olacaktır. Zaten size kartuşlu yazıcı konusunda hiç bir öneri yapmıcam. Çünkü bu yazıcılar piyasadaki en kullanışsız yazıcı türüdür. Alırken ucuz gibi görünürler fakat sarf malzemesi yani yeni kartuşu bi yazıcı parasına yakın tutar.

Mesela şu Canon E414 kartuşlu yazıcıya bir bakın. Fiyatı ne kadar uygun görünüyor değil mi ?

canon e414 fiyat

Şimdi de bu yazıcının 2 adet kartuşuna bir bakın ?

canon e414 kartus

Hemen hemen nerdeyse yazıcı parasına yakın

Bu yüzden yazıcı almadan önce nasıl bir yazıcıya ihtiyacınız olduğunu, bu yazıcıyı nerede ve hangi amaç için kullanacağınızı ve ne kadarlık bir bütçeniz olduğunu göz önünde bulundurun.

Epson Ecotank Yazıcı L3252

epson ecotank l3252

İlk önerimiz Epson Ecotank L3252. Tanklı sisteme sahip olan bu yazıcıyla renkli ve siyah beyaz çıktı alabiliyorsunuz. Baskı, tarama ve fotokopi gibi fonksiyonlara sahip. BMP, JPEG, PICT, TIFF, Çoklu TIFF’e tarama, PDF, PNG tarama yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefon, tablet ve bilgisayarınızda ister kablolu isterseniz de kablosuz olarak yazdırma özelliği mevcut. Mürekkep tanklarını full doldurduğunuzda 6500 sayfa renkli 3600 sayfa siyah çıktı alabiliyorsunuz. Tabi bu çıktı sayısı sizin sayfa yoğunluğunuza göre farklılık gösterebilir. Windows, Linux ve Macos işletim sistemleriyle de uyumlu.

Kimler İçin Uygun : Öğrenci, ofis, renkli çıktı isteyenler için

Dezavantajları : yavaş baskı, bakım gerektiriyor, uzun süre kullanmadığınızda kuruma yapabiliyor.

Canon Pixma G3410

Canon Pixma G3410

2. önerimiz de yine f/p ürünü olan bir tanklı yazıcı. Bunda da baskı, tarama ve fotokopi özelliği var fakat taramayı hangi formatlarda yaptığını belirtmemişler. Muhtemelen sadece fotoğraf formatında tarama yapıyordur. Tanklarda tam dolu olduğunda 6 bin sayfa siyah 7bin sayfa da renkli çıktı alabiliyorsunuz. Üstelik kablosuz yazdırma özelliği de var. Telefonunuzdan veya tabletinizden Canon print uygulamasını kullanarak kablosuz yazdırma işlemi sağlayabilirsiniz. Tabi bu rakam yine sizin çıktı sayınıza göre değişebiliyor. ayrıca fotoğraf kağıdına da baskı yapabiliyorsunuz.

Kimler İçin Uygun : Öğrenci, ofis, renkli çıktı isteyenler için

    Dezavantajları : yavaş baskı, bakım gerektiriyor, uzun süre kullanmadığınızda kuruma yapabiliyor.

    Canon LBP 6030B

    lb6030b

    3. yazıcı önerim bu defa tonerli bir yazıcı. Ben sadece siyah beyaz çıktı alırım ve bana kuruma yapmasın diyenler bu yazıcıyı tercih edebilir. Ayrıca en güzel taraflarından bir tanesi de hızlı baskı alabilmesi dakikada 18 sayfa çıktı alabiliyor. tanklı ve kartuşlu yazıcılar bu rakam dakikada 7-8di.

    Yazının en büyük artı yönleri : Hızlı baskı ve kuruma yapmaması

    Dezavantajları : Kendisi pahalı, fotokopi yok yanlızca siyah beyaz olması

    Kimler İçin Uygun : sadece Siyah beyaz çıktı alırım ve fotokopi lazım değil diyenler için ideal bir seçim.

    HP MFP 135W

    HP MFP 135W

    Hem tonerli olsun hem de fotokopili olsun diyenleri de unutmadık. Hp 135w baskı, fotokopi ve tarama gibi özelliklere sahip. Tonerli olması nedeniyle kuruma derdi de yok. Yani istediğin zaman kullan istediğin zaman kenara koy. Ayrıca wifi özelliği sayesinde de telefon ve tabletinizden kablosuz olarak çıktı alabiliyorsunuz. Bir de faks özelliği olsa tadından yenmez.

    Dezavantajları : Faks yok, orijinal toner pahalı,

    Kimler İçin uygun : Ofis

    Canon I-Sensys MF651CW

    Canon I Sensys MF651CW

    Her şey iyi güzel “ ya yok mu hem tonerli hem de renkli bir yazıcı önerin” diyenler bu önerimiz de sizler için.

    MF651CW baskı, fotokopi ve tarama özelliği bulunan renkli ve tonerli bir yazıcıdır. içerisinde 3 adet renkli 1 adet siyah toner bulunuyor. Ayrıca ethernet ve wifi özelliği sayesinde de kablosuz bir şekilde yazdırma işlemi yapabiliyorsunuz. ve maalesef ki bu yazıcımızda da fax özelliği bulunmuyor.

    4 adet tonerinin bulunması sarf malzeme fiyatı açısından biraz maliyetli olabilir ancak F/P hesabına vurduğunuzda uygun olduğunu göreceksiniz.

    Dezavantajları : Ağırlık, toner maliyeti

    Kimler İçin uygun : ofis

    Xerox Phaser 3020

    Xerox Phaser 3020

    Hem tonerli hem mono hem de wifili bir yazıcı yok mu diyenleri de unutmadık onlar için de Xerox Phaser 3020 modelini ekledik. Dakikada 20 sayfaya kadar baskı alabiliyorsunuz. wifi özelliği sayesinde de telefon ve tabletinizden kablosuz olarak yazdırma yabiliyorsunuz. Windows, Linux ve Macos işletim sistemleriyle de uyumlu. Özellikle ev ve iş yerinde kullanım için gayet güzel bir ürün.

    Uzun Kullanım İçin İpuçları

    Yazıcıyı aldıktan sonra da iş bitmiyor. Yazıcınızın kullanım ömrünü uzatmak ve baskı kalitesini korumak için bazı önerilerim var.

    • Yazıcı bakımlarını yaptırın
    • Sürekli çıktı alarak baskı kafalarını tıkanmasını / donmasını engelleyin
    • Orijinal sarf malzeme kullanın

    Bu yazımızda da sizlere yazıcı önerileri konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Önerdiğim modeller dışında sizin beğendiğiniz hoşunuza giden yazıcılar varsa bize yorumlar bölümünden sorabilirsiniz.

    Yorum yapın